top of page
grunnfjord_2018_d_broome (3).png

vikinglaget

Vikinglaget:

​

Vikinglagets formål er å studere og formidle historie fra yngre jernalder/ vikingtid, i Skandinavia og spesielt i Norge. Vår tilnærming til arkeologi er til en viss grad eksperimentell, vi studerer artikler som publiseres om emnet og prøver noen ganger ut arkeologiske teorier. Vi utdanner oss selv ved å lære og holde i hevd gamle håndverk, lager klær og tilbehør, husholdningsartikler og mye annet som setter oss i stand til å forstå litt av de utfordringene folk hadde i hverdagen før i tida. De av medlemmene som også tilhører buelaget og/eller hærkamplaget produserer også utstyr relatert til disse disiplinene, f.eks. piler, kogger, skjold, armbeskyttere og annet.

 

Straumeyjar er som en stor familie. Vi vil heller forbli et lite trivelig lag enn å ha ei hurtig og sterk vekst som gjør det vanskelig å bli kjent med alle. Vi ønsker at alle folka våre skal kjenne seg hjemme, at de blir sett og at de får en god opplevelse av det å være fritidsviking. Andre sier om oss at vi er snille, omsorgsfulle, gavmilde og inkluderende…og selv om det kan høres ut som selvskryt så er det i alle fall det vi ønsker å være.

​

LAGET HAR FOR TIDEN INNTAKSSTOPP FOR NYE MEDLEMMER.

​

Livet som «fritidsviking» er veldig hyggelig og lærerikt; folk i miljøet er oftest sosialt intelligente, opptatt av familie og vennskap, og har ofte en sterk bevissthet rundt miljøvern, dyrevern samt økologisk dyrking og plantevern. Vikinger er opptatt av å lære og formidle, og i et vikinglag får du handverk, friluftsliv og sport uten at konkurransen nødvendigvis trenger å stå i fokus. 

​

Hvis du vil vite mer om vår offentlige profil så kan du laste ned vår disclaimer her.

​

Dersom du på noen måte er uenig i noe av det som står i dette dokumentet så trenger

du ikke å kontakte oss.

​

Verksted:

​

Ettersom vi ikke disponerer et egnet lokale inviterer medlemmene selv til workshops i sine hjem, noen ganger med et spesifikt håndverk eller prosjekt for øye, men som oftest på generelt grunnlag. 

​

Prosjekttyper kan for eksempel være;

​

  • søm av historiske klær

  • tilbehør av lær, som for eksempel belter og vesker

  • dekor av klær og tilbehør

  • brynjevev, til rustninger eller smykker

  • brikkevev

  • nålbinding

 

Dersom noen trenger hjelp til å komme i gang, brainstorming rundt et design, mønster, håndtverksmessige råd underveis, verktøy eller annet så har klubben mange ressurser i så måte.

Noen ganger tar vi disse gamle håndverkene inn i vår egen tid, og lager ting som ikke er historisk korrekte, men som er nyttige og vakre allikevel.

Mot markedsesongen arbeider vi noen ganger med prosjekter som er til gavn for hele laget.

​

Vi stiller selvfølgelig ikke krav til epoke eller autentisitet i det du lager for bruk utenfor laget, men vi anbefaler at medlemmene produserer minst et sett vikingklær for å kunne delta på lagets eventer. Dersom det gjelder eksternt event betyr det også at du er pliktig til å lese reglene for arrangementet, at minimumskravene til autentisitet når det gjelder klesdrakt og utstyr blir fulgt, og at du respekterer de restriksjonene som arrangør har satt. 

bottom of page